Loading...
GRANCIGULA, MOJA LJUBEZEN 2017-11-19T20:01:42+00:00

Project Description

S svojo družino že več kot dvajset let preživljam počitnice v Bolu na Braču. Tam se je tudi rodila prekrasna zgodba o medsebojnem dajanju in deljenju. Slučajno, kakor se to po navadi dogaja pri vsem dobrem, sem začela učiti otroke plavanja. Na plaži, v odprtem morju. Po bonaci in na valovih. Ko je pripekalo ali grmelo. Le mi in morje. Bilo je čarobno obdobje veselja in novih izzivov. Dvajset let prostovoljnega dela, dvajset let neskončnega bogastva!

Pogosto, kadarkoli se je prikazala možnost, posebej med tekmovanji, sem fotografirala napore mladih plavalk in plavalcev. Vsak dan sem po opravljenih treningih v svoj notes zapisovala prigode in nezgode otrok, njihove šale, komentarje, misli … in po petnajstih letih je nastala knjiga.

V njej opisujem, kako so potekali naši treningi, kako smo se sporazumevali z otroki z vseh koncev sveta, v starosti od 4 do 14 let, kako smo reševali njihove strahove in dvome ter kako smo jih spodbujali k spoštovanju in ohranjanju prijateljstva za vedno.

Po tako pestrem delu nikakor nisem želela običajno dolgočasne promocije knjige, v kateri nastopam le jaz. Napisala sem tekst za otroke in izbrala glasbo za igro, v kateri so nastopali plavalke in plavalci, predstavljajoč svojim staršem, starim staršem ter prijateljem najbolj zanimive trenutke svojih treningov v Granciguli. Delo pri igri je bilo zelo naporno, predvsem ker tu ni bilo prostora za niti najmanjše napake ali neresnice. Otroci so pošteni in ne tolerirajo laži, izmišljotin ali olepšav, pa tudi če je to v njihovo škodo. To prostovoljno delo, od učenja plavanja, prijateljskih pogovorov, pisanja knjige in priprava oziroma režiranje predstave, je zame popolnoma nova izkušnja, ki me je napolnila z ljubeznijo in mi dala moči za vse življenje.

error: Content is protected!